STS

STS är en svensk organisation som funnits ända sedan 1958 då man startade upp språkresor i runt om i världen. De har sedan dess hunnit utöka sin verksamhet så att de nu även omfattar utlandsstudier för flera ändamål, au pair-resor och skidsemestrar. Numera går det att ta sig till nästan alla världens hörn genom STS. De jobbar hårt för att ge alla en givande och trygg upplevelse som man får ut så mycket som möjligt av. STS säger sig grunda sig på nyckelorden ansvar, trygghet och kvalitet.

Trygghet STS har valt ut sina familjer speciellt och jobbar för att alla som åker med dem ska hamna på ställen de trivs. De erbjuder därför alltid kontakt med olika personer för svar på frågor och funderingar och skulle det inte gå att lösa hjälper de en att byta familj till någon mer passande. De har lång erfarenhet av att jobba med USA och erbjuder en mängd saker gratis, såsom resa, försäkring och en förberedande kurs i New York. Detta betyder förstås en stor trygghet i och med att pengarna inte ska vara ett problem under vistelsen och dessutom har man rätt till semester och en extra månad i USA för resor och liknande.

Krav Naturligtvis finns det vissa krav att uppfylla som au pair. Det mest grundläggande är att du ska ha fyllt 18 och att du kan vara borta i ett år. Därtill ska du ha körkort, 200 timmars erfarenhet av barn och inte finnas med i brottsregistret. En god språkvana inom engelska är också nödvändigt eftersom du sysslar med barn som kanske inte kan prata runt ett ord och kommunikationen måste fungera.

Kontaktperson Att välja STS innebär en stor trygghet då man dels får en kontaktperson i Sverige, men även en i USA som man kan vända sig till om problem eller frågor skulle uppstå. De erbjuder dessutom en telefonkontakt dygnet runt med organisationens kontor i USA.

Ansökan Du rekommenderas att söka 3 – 6 månader i förväg. Det är ett par processer som ska gås igenom och det hela börjar med att du skickar in din ansökan. Därefter kontaktar STS dig för en personlig intervju och sedan är det upp till dig att välja ut en familj du vill arbeta hos. Slutligen ska alla praktiska detaljer med visum, resa och liknande ordnas, vilket organisationen hjälper till med.

Uppgifter Varje enskild familj har olika behov av en au pair och exakt vilka uppgifter som kommer att ingå går inte att förutse. Vad som dock är viktigt är att allt arbete är anknutet till barnen och framförallt handlar det om förberedelser inför skolan, läxläsning och leka med dem. Dock kan familjen behöva hjälp med matlagning, städning och andra sysslor i hemmet som föräldrarna själva inte hinner med.

Studier Studierna är en del av au pair-livet i USA och din familj måste kunna erbjuda dig upp till 500 dollar i kursavgift. Detta innebär att du under tider när familjen inte är hemma, eller inte i behov av din hjälp, kan läsa till exempel engelska på ett närliggande college.

Ledighet Du har rätt till två veckors betald semester. Under denna tid får du resa inom landet och får chansen att göra sådant du inte hinner över en helg. Naturligtvis får du under dina normalt lediga dagar även resa runt och upptäcka den kringliggande trakten och dess sevärdheter. Efter din tid som au pair har du en månad till du får stanna i USA innan ditt visum går ut. Denna tid är tänkt till att upptäcka landet och besöka de platser du inte hunnit med. Dock är detta någonting du måste bekosta själv.