Blueberry Språk

Blueberry Språk Detta är en svensk organisation som hjälper svenska ungdomar att komma ut i världen. De inriktar sig på allt från språkskolor och eftergymnasiala studier till arbete utomlands och volontärarbeten. De är välberyktade och medlem av flera olika internationella organisationer som jobbar för ungdomars intressen utomlands.

Vad det gäller volontärarbeten så samarbetar de med det amerikanska företaget American Conservation Corps (ACE) som finns stationerade runt om i USA. Arbetet är inriktat på upprustning av nationalparker som alla är av spektakulär natur och miljö. Det slitsamma arbetet som förväntas av volontärerna belönas med en närbild av den amerikanska naturen och kulturen, samt ett stort socialt utbyte med de övriga volontärerna.

American Conservation Corps ACE jobbar för att internationella såväl som amerikanska volontärer ska få chansen att uppleva USA så billigt som möjligt. De själva tjänar ingenting på arbetet som utförs, utan det enda syftet är att behålla amerikanska nationalparker i gott skick, och som en del av the Corps Network garanteras du att detta är ett seriöst företag. ACE utlovar en händelserik och minnesvärd erfarenhet om du reser med dem. Dock rekommenderas du inte välja just denna typ av resa om du söker att bättra dina engelska språkkunskaper. De flesta som åker är internationella ungdomar precis som och talar inte engelska som sitt modersmål.

Nationalparker Det finns två möjliga destinationer att åka till med ACE, som båda är nationalparker men av varierande natur och storlek. Vad som är gemensamt för dem är att du inte vet exakt vilken nationalpark du hamnar i eller vilken typ av arbete som där krävs.

Flagstaff: Detta område ligger alldeles intill Grand Canyon och är känt för sitt breda utbud av friluftslivsaktiviteter. Allt från skidåkning till bergsklättring är möjligt i området då Flagstaff ligger på en hög höjd och är således ett mycket vackert område.

Santa Cruz: Även detta natursköna område lockar till sig äventyrslystna människor. Det ligger vid Kaliforniens kust och erbjuder därmed surfing och allt som tillhör den kaliforniska livsstilen.

Volontär Syftet med detta arbete är att erbjuda ungdomar billig volontärarbeten där de samtidigt gör en stor nytta. De önskar att sammanfoga människor från varierande länder för att restaurera nationalparker och på så vis försäkra sig om att de hålls i gott skick.
Du bör som person vara äventyrslysten och initiativtagande. Arbetet kräver att du har en fysik som klarar av tungt arbete i alla sorters väder, och ett psyke som kan reda ut problem och orkar med svårigheter.

Arbete Denna form av volontärarbete i nationalparker handlar i stort om att se till att parkerna är i gott skick. Det kan handla om att laga vägar, att plantera eller göra sig av med växter och ogräs, att förhindra erosion och liknande. Eftersom du i förväg inte vet i vilken park du hamnar, går ej heller arbetet att förutse. Du måste därför vara beredd på alla sorters uppgifter och vara redo att samarbeta med människor från hela världen.
Perioden är indelad i fyraveckorsprojekt. Detta innebär att du stannar på ett ställe i fyra veckor innan du skickas vidare till en ny plats. Arbetsveckan är fyra dagar lång och följs av tre dagars ledighet, då möjligheten att resa finns. Du arbetar ungefär tio timmar om dagen och tältar på platsen du jobbar. Under ledigheten bistår organisationen med inomhusboende.

Att tänka på Om ni planerar att resa två eller fler finns det ingen garanti att ni hamnar tillsammans. ACE placerar ut volontärer efter behov och tar därmed ingen hänsyn till relationer. Det är därför viktigt att ta talar god engelska och är mycket självgående, eftersom du måste lära känna nya människor på egen hand och samarbeta med dessa.

Volontärarbetet pågår i 8 – 12 veckor. Önskvärt är att du stannar den längre perioden, att bara stanna i 8 veckor är därför något dyrare.

För din säkerhet måste du ha försäkring som täcker olyckor och liknande. Blueberry erbjuder en försäkring i samband med köp av resan och det är obligatorisk att ha någon form av försäkring. På deras hemsida finns tydliga uppgifter om detta.

I priset ingår: boende under arbetsdagarna såväl som de lediga dagarna (förutsatt att du inte reser iväg), mat under arbetsdagarna, redskap, transport mellan projekten och i vissa fall hämtning från flygplatsen.
I priset ingår ej: flygresan, försäkring, mat under lediga dagar eller personlig campingutrustning.

På ACEs hemsida finns en tydlig lista över packning du måste, eller bör ha med dig. Var säker på att följer dessa instruktioner för allas skull.
Om du dock blir placerad i Flagstaff kan det vara bra att veta att utbudet på campingbutiker är mycket stort. Du har därför chansen att till mycket rimliga priser komplettera din packning eller kanske köpa vissa saker här, som är mycket dyrare hemma.

länk http://www.blueberrysprak.nu/